Heeft een zakelijke rekening bij KNAB ook nadelen?

Ja, het is niet alleen maar goud wat er blinkt. KNAB heeft ook nadelen. Maar niet veel en het is ook maar de vraag of je de nadelen zo erg vindt. Want de voordelen zijn dat je je aansluit bij een jonge innovatieve bank die het online goed voor elkaar heeft. Verder is KNAB een veilige bank die onder het depositogarantiestelsel van AEGON valt.

Maar goed, ik had je de nadelen beloofd en hier zijn ze:

Nadeel 1: Bij KNAB krijg je van alle rekeningen pasjes

Klinkt natuurlijk ontzettend logisch: als je een rekening opent bij een bank dan krijg je daar een pasje van. Maar in combinatie met Profit First is het nog niet zo logisch of handig. Met Profit First maak je potjes (bankrekeningen) voor verschillende doeleinden). Van sommige rekeningen pin je nooit en heb je dus ook geen pasje nodig. Denk bijvoorbeeld aan je salarisrekening of je belastingrekening (leg ik allemaal uit in mijn artikel over Profit First). Van die rekeningen maak ik alleen maar geld over en daar heb ik het pasje van die rekening niet voor nodig. Dat doe ik met een app op mijn telefoon.

Maar goed, je hebt dus een hele stapel met pasjes waar je vervolgens niks mee doet. Logisch, maar jammer.

Nadeel 2: Dagafschriften verzamelen is een klus bij KNAB

Wederom: als je met Profit First werkt heb je minimaal 7 bankrekeningen (dat is het advies in ieder geval). Als je aan het eind van het jaar/begin van het nieuwe jaar je dagafschriften downloadt moet dat per maand. Met 7 rekeningen ben je dus 84x aan het downloaden en misschien zelfs wel printen. Best een klus. Voor mij zou het fijn zijn als ik gewoon een jaaroverzicht uit kan printen.

Nadeel 3: KNAB zegt dat je onbeperkt rekeningen mag openen maar daar zit een addertje onder het gras

Je mag onbeperkt rekeningen openen maar toen ik mijn vijfde betaalrekening wilde openen kreeg ik de melding dat ik eerst toestemming moest vragen via de helpdesk. Die toestemming kreeg ik meteen, maar toch. Beetje jammer. En trouwens, spaarrekeningen mag je zoveel openen als je maar wilt. En dat allemaal voor 6 euro per maand (in totaal, niet per rekening dus).

Nadeel 4: KNAB is niet echt duurzaam

KNAB is geen groene bank en ook niet duurzaam. Je kunt wel je rente aan goede doelen schenken maar dat is het wel. KNAB wil vooral innovatief zijn en dat zijn ze ook. Voor mij reden genoeg om fan te zijn van KNAB. Het gaat snel, soepel en KNAB biedt wat ik wil: in 1 oogopslag zien hoe mijn bedrijf er financieel voor staat.

Ondanks de nadelen dus 3x hoera voor KNAB. En wist je dat je het eerste jaar 50% korting krijgt op je maandtarief? Dus voor 3 euro per maand mag je zoveel zakelijke rekeningen hebben als je maar nodig hebt. Wil je dat, klik dan hier om verder te lezen over KNAB.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.