Is KNAB betrouwbaar?

Zeg niet dat het niet kan, want het is gewoon gebeurd. Banken vallen om en als je pech hebt kan je dat flink wat geld kosten. Wil je niet, dus zomaar in zee gaan met een nieuwerwetse bank kan spannend zijn. Ja, KNAB is een relatief nieuwe speler op de markt, maar het geeft vertrouwen als je weet dat KNAB onder Aegon Bank NV valt. En Aegon valt onder het depositogarantiestelsel.

Verder is het juist goed dan KNAB een relatief jonge bank is. Het is dus niet zo'n logge organisatie die de omslag moet maken van traditioneel bankieren naar online bankieren. Nee, KNAB is juist meteen op de meest efficiënte manier gestart en dat merk je. Je kunt binnen een paar minuten een bankrekening openen en met een beetje geluk heb je de volgende dag al een bankpas op de mat liggen. Verder is er ook een fijne app die heel goed werkt. Ook online bankieren op de computer werkt als een zonnetje en KNAB doet er alles aan om zo veilig mogelijk te werken.

Lukt dat altijd? Nee, dat blijft toch een strijd tussen criminelen en de beveiligers van de bank. Ik krijg ze ook, de SMS-jes, de appjes en de mails met de vraag of ik 'even' op de link wil klikken. Als je erin trapt (en dat kan iedereen overkomen) dan zou het mis kunnen gaan, maar dat geldt voor iedere bank niet alleen voor KNAB.

Wat ik wel weet: ik was een paar jaar geleden in Italië en ik kocht internettegoed en betaalde met mijn zakelijke KNAB-rekening. Deze transactie werd meteen opgemerkt en ik kreeg een SMS met de vraag of ik werkelijk in Italië was. Compleet met instructies als het niet klopte.

Ondertussen hebben we privé nog steeds een rekening bij de Rabobank en van die rekening pinden we tijdens diezelfde reis in Italië regelmatig grote bedragen. Nooit echt nooit heeft de Rabobank gevraagd of het wel klopte. En heel eerlijk, dit heeft me wel aan het twijfelen gebracht of we gewoon niet met al onze rekeningen over willen gaan naar KNAB. Gewoon, omdat ze op dit gebied veel beter op mijn geld passen dan de Rabobank.

Maar goed, je ziet dus: ik ben fan van KNAB en vertrouw deze bank. Wil jij ook zo'n bank die voor de troepen uitloopt op het gebied van internetbankieren? Dat kan, klik hier en lees wat KNAB je te bieden heeft.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.