Welke rekeningen heb je nodig voor Profit First?

Als ik een ondernemer meteen op de kast wil krijgen dan kan ik dat heel makkelijk door te vertellen hoe veel bankrekeningen je nodig hebt voor Profit First. En boekhouders en accountants (die niet met Profit First werken) steigeren nog veel harder.

Je hebt namelijk minimaal 7 bankrekeningen nodig:

  • Ontvangstenrekening, een betaalrekening waarop je de facturen die jij te ontvangen hebt laat betalen.
  • Winst rekening (betaalrekening).
  • Salaris rekening (betaalrekening).
  • Belasting rekening (betaalrekening).
  • Kosten rekening (betaalrekening).

Daarnaast heb je nodig:

  • Winst Aanhouden rekening (spaarrekening).
  • Belasting Aanhouden rekening (spaarrekening).

Je kunt dit aantal rekeningen nog uitbreiden als je wilt 'sparen' voor bepaalde doelen. Stel: je hebt een project waar je in 1x 100.000 euro mee verdient, maar waar je wel een heel jaar van moet leven. Dan kan je een zogenaamde drip-rekening maken waarop je die 100,.000 euro stort en waarvan je maandelijks een bedrag naar je ontvangstenrekening stort. Of als je een grote investering gaat doen en daar voor wilt sparen. Ook dan kan je een aparte rekening openen om daar maandelijks een bedrag op te storten. Je kunt het zo gek maken als je zelf maar wilt (en handig vindt).

En ja, dan krijg je een partij met kruisposten per jaar, daar ril je van. Alleen maar omdat jij geld tussen je verschillende rekeningen over aan het boeken bent. Maar ik beloof je: probeer het en je gaat ontdekken dat het 'al dat gedoe' meer dan waard is. En dat het gedoe ook heel erg meevalt.

Afijn, je vroeg aan Google welke rekeningen je nodig hebt om met Profit First starten en op die vraag heb ik antwoord gegeven. Ik leg natuurlijk ook graag uit hoe je verder met Profit First kunt werken en wat het je allemaal oplevert. Dat lees je hier.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.