BTW regels per 1 juli 2021 (shopping cart Autorespond)

Voor wie het heeft gemist, per 1 juli 2021 zijn er nieuwe btw-regels van kracht. Waar moet je op letten? Als je meer dan 10.000 euro omzet maakt voor goederen en diensten voor consumenten binnen de EU (en buiten je eigen land), moet je vanaf dat moment het btw-tarief gebruiken van het land van de koper. En nee, die 10.000 euro geldt niet per land, maar in totaal. Dus als je in totaal meer dan 10.000 euro binnen de EU maar buiten je eigen land aan omzet hebt, moet je vanaf die 10.000 euro het btw-tarief hanteren van het land waaraan je factureert. Zie deze webpagina voor meer informatie.

Allemaal best ingewikkeld om zelf bij te houden. Maar Autorespond lost dit voor je op. Ze checken bij elke online aankoop of dit van toepassing is en als dat zo is, wordt automatisch het juiste btw tarief gerekend. De webshop-omgeving wordt dus hiervoor geschikt gemaakt zodat automatisch de juiste btw-tarieven zullen worden gehanteerd als je omzet aan buitenlandse EU consumenten (dus geen bedrijven) voor goederen of digitale diensten groter wordt dan 10.000 euro.

Kijk, dat is de service van Autorespond en daar hou ik van. Want ik maakte me al zorgen, maar het is allang geregeld achter de schermen.

Heb jij ook een shopping cart nodig? Check dat de shopping cart van Autorespond. Je kunt hem een maand lang gratis uitproberen en dan kun je meteen kijken of de mailmodule en de affiliate marketing module wat voor je zijn.