Waarom je een hotspot moet maken

Als ik in het buitenland ben dan wil ik absoluut voorkomen dat er iemand meekijkt terwijl ik aan het werk ben op mijn computer. Als ik ook maar enigszins twijfel aan de gratis mogelijkheden (zelfs als het beveiligd internet is) dan doe ik het niet. Ik zorg dat ik een internetbundel heb met onbeperkt internet en maak een hotspot van mijn telefoon.

Is het wel even belangrijk om te vertellen dat ik een iPhone heb, maar bij mij werkt het heel simpel. Ik ga naar instellingen (dat grijze tandwiel-icoontje) en kies voor Persoonlijke hotspot. Ik krijg dan de vraag of ik anderen toestemming wil geven om verbinding te maken en dat zet ik op aan. Vervolgens komt er een wachtwoord in beeld.

Als ik daarna op mijn computer, laptop of tablet kijk dan staat mijn hotspot tussen de opties om een internetaanbieder te kiezen. Ik kies voor mijn hotspot en vul het wachtwoord dat op mijn telefoon staat in. Et voilà, ik zit op mijn eigen internet.

Meer weten over veilig internetten. Dat kan, ik heb er een artikel over geschreven. Doe er je voordeel mee en zorg dat je niet voor onverwachte en vooral ook ongewenste verrassingen komt te staan.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.