Waarom je je wifi uit wilt zetten als je naar buiten gaat

Klinkt raar hè, je wifi uitzetten als je naar buiten gaat. Maar ik ken zelfs mensen die een briefje op de voordeur hebben gehangen als herinnering om hun wifi uit te zetten als ze naar buiten gaan. En even voor de duidelijkheid: ik heb het dan over de wifi op je telefoon.

Maar goed, waarom zou je het doen? Want het is toch superhandig dat je telefoon constant aan het kijken is of er een bekend netwerk in de buurt is waar op ingelogd kan worden. Kan je gratis internetten. Yep, maar pas op voor hackers. Een hacker kan een fake wifi-kanaal maken met dezelfde naam als een netwerk op jouw telefoon. En wat denk je? Dan verbindt jouw telefoon met dat kanaal en de hacker kan alles volgen wat jij doet op je telefoon.

Wil je een voorbeeld? Heb ik voor je. Stel een hacker maakt een fake kanaal met de naam KPN. 'Yes' denkt jouw telefoon 'die kennen we'. Hup en je bent verbonden. Zo simpel is het helaas.

Dus: tip van mij 👉 zet je wifi uit op je telefoon als je naar buiten gaat. Meer tips lezen over veilig internetten (zou ik zeker doen), lees hier verder.

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.